Milyen túráink vannak?

Összeraktunk néhány olyan csomagot, amik segítenek egy kicsit az elképzeléseitek pontosításában.

Hiking Csomagok

Minden csomag variálható, ezek csak irányadóak.

Kids Hiking

A túra megtervezésekor az volt a cél, hogy a modern kor gyermekei ne csak a virtuális térben éljenek a négy fal között, hanem ugyan úgy tudják értékelni és szeressék a természetben eltöltött időt, ez a későbbiekben megtérülő dolog, hiszen a mai felgyorsult világban célirányosan oda kell figyelnünk az egészségünkre és közben távol maradnunk a káros, szmogos levegőtől, ami manapság a legtöbb várost érinti már. Élményekben gazdag, direkt a gyereknek tervezett programokkal szeretnénk megszerettetni velük a természetjárást.

NOMÁD ÉTKEZÉSSEL EGYÜTT
9.000 Ft / fő
VADKEMPING + 3.000 Ft / fő

NOMÁD ÉTKEZÉSSEL EGYÜTT
9.000 Ft / fő
VADKEMPING + 3.000 Ft / fő

easy Hiking

Az Easy Hiking túrák azon emberek számára lett kigondolva, akik nem rendelkeznek erős kitartással, magas erőszinttel és olyan túrák, ahol nem az a cél, hogy vért izzadjunk és a határainkat feszegessük, hanem az, hogy egy kellemes napot töltsünk el az erdőben a fák suhogása és a madarak csicsergése, esetleg a hó vakító csillogása kísérje végig utunkat, miközben a már harapható friss levegő lazítson el minket és estére a kellemes fáradtságérzet nyomjon minket mély álomba.

NOMÁD ÉTKEZÉSSEL EGYÜTT
9.000 Ft / fő
VADKEMPING + 3.000 Ft / fő

medium Hiking

Na igen, lépjünk egy szinttel feljebb…vannak akiknek már nem elég a könnyű sétálgatás az erdőben, hanem szeretik a kihívásokat. Szeretnék megérezni, hogy hol is van az a bizonyos határ, ami elválassza a relaxot a határfeszegetéstől. Ezeken a túrákon a felszerelésen kívül magatokkal kell hozni kitartásotokat, erőnléteteket és bizonyos esetekben bátorságotokat is. Itt az esti elfáradás már biztos. A reggeli ébredést követően az izomláz simogató érzése környékez, akár a pihe puha ágyban vagy kint a szabadban,sátorban kelsz fel.

NOMÁD ÉTKEZÉSSEL EGYÜTT
11.000 Ft / fő
VADKEMPING + 3.000 Ft / fő

NOMÁD ÉTKEZÉSSEL EGYÜTT
13.000 Ft / fő
VADKEMPING + 3.000 Ft / fő

extreme Hiking

HUUH…Mikor megyünk már? Mindig alig várom, hogy megint és megint induljon egy ilyen túra.. A fokozott adrenalin, a bátorság és a kitartás ötvözete lengi körbe a túrán résztvevőket. Itt már szükséged lesz az összes erődre és arra, hogy átlépd határaidat. Hosszas séták, sok méteres szintkülönbségek, meredek-kitaposatlan ösvények, szurdokok és kisebb-nagyobb patakok keresztezik utunkat. Itt az elveszett érzés garantált… Ennél már csak az lehet jobb, ha az elveszett érzés lengi körbe álmaidat a sátor mélyén, a hálózsák melegében.

NOMÁD ÉTKEZÉSSEL EGYÜTT
13.000 Ft / fő
VADKEMPING + 3.000 Ft / fő

 Dogs Hiking

Mikor megyünk már? (Ennél a túránál is ez a kérdés merül fel?)…vajon a gazditól vagy a kutyustól halljuk?…Ebben a túrában a kutya-gazdi kapcsolata közötti összhangra lesz szükség. Viszont ugyan olyan nehézségi szintek között lehet választani, mint az előbb felsorolt túráknál ( Easy, Medium, Exreme), csak oda kell figyelni, mind a gazdi, mind pedig a kutyus erőnlétére, kitartására, hiszen senki nem szeretné fele úttól cipelni kutyusát.

NOMÁD ÉTKEZÉSSEL EGYÜTT
9.000 Ft / fő
VADKEMPING + 3.000 Ft / fő

NOMÁD ÉTKEZÉSSEL EGYÜTT
9.000 Ft / fő
VADKEMPING + 3.000 Ft / fő

 Senior Hiking

Senior Hiking túránknál a fő célunk az volt, hogy az idősebb korosztályok is részt vehessenek élmény programjainkban. Itt nem a rohanó tempón van a hangsúly és nem is a határfeszegetésen, hanem azon, hogy bandukolva, egyes részeknél meg-meg állva olvadjunk bele a természetbe. A túra közbeni megállás során sok érdekes dolgokba ütközhetünk, például az érdekesnél érdekesebb gyógynövényekbe. Itt a nap végére, ha nem is a kimerültség, de talán a gondolkodás fog ágyba ringatni minket, hogy mennyire szép és érdekes túrában volt részem.

NOMÁD ÉTKEZÉSSEL EGYÜTT
9.000 Ft / fő
VADKEMPING + 3.000 Ft / fő

Amik körülveszik a túráinkat

Programok

Azok a programlehetőségek, amik élménydúsabbá teszik a természetjárást.

Növényvilág ismerete

Vadállatok nyomában

Menedéképítés

Kereső program kutyáknak

Kincskeresés gyerekeknek

Nyomkövetés

Erőnléti próbák

Repülőgép szerencsétlenség -játék

Úttörős játék

Betegápolós játék

Grillezés-Bográcsozás

Rejtélyes játékok

Csapatépítő programok

Wild Safari fogyatékossággal élők részére

Fafaragás

Eszközkészítés

Alternatív vadászat

Tájékozódás

Tűzgyújtás tudománya

Táborozás technika

Meditáció-Jóga

Elsősegélynyújtás

Víz és élelemszerzés

Alternatív főzési technikák

Vadászat-csapdakészítés

Táborépítés

Túlélési technikák

Szituációs játékok

Geoláda keresés-elhelyezés

Térképolvasás

Alternatív időmérés

Jelolvasás -rejtélyes játékok

Éld túl a katasztrófát

Csillagképkeresés

Önvédelmi technikák

Váratlan helyzetek megoldása

Mit biztosítunk?

Mindent ami egy felejthetetlen élményhez szükséges.

Túravezetés

Szállás

Felszerelés bérlés

Programok

Betekintést a túlélés rejtelmeibe

1 napos túra esetén

Mire van szükségem a túra során?

Amiket mindenképp hozz magaddal!

r

Legalább mellcsatos túrahátizsákot

r

Egy jó túrabakancsot

r

Gyógyszereket

r

Évszakhoz megfelelő ruházatot

r

Nem romlandó ételt és vizet

Milyen veszélyek merülhetnek fel?

vadállatokkal való találkozás

A vadállatok jobban félnek tőlünk, mint mi tőlük, de vannak esetek amikor képesek nekitámadni az embereknek. Minden túra előtt felvilágosítást kapnak a résztvevők a vadállat támadás elkerülése érdekében, illetve a teendőkkel kapcsolatban.

Sérülés és rosszullét

Az erdőben fennáll a veszélye annak, hogy az ember megcsúszik, félrelép, elesik lehorzsolja bőrét itt ott.. Túravezetőtöknél, minden esetben van elsősegélycsomag. Komoly esetben pedig külsős segítséget veszünk igénybe.

Jöhetsz akár egyedül is

Fontos..

Túráink teljesen személyre szabottak és akár egy fővel is elindulunk. Nem egy adott időpontban szervezett túrákról beszélünk, ahol össze kell gyűlnie egy minimum létszámnak! Te választod meg az időpontot, hogy mikor szeretnél jönni és mi pedig összerakunk egy teljesen egyedi túrát a te igényeidre szabva.

 

Egyéb túraprogramok

Több irányadó túraprogramot vetünk itt fel nektek..

  Vadkemping

Az igazi túrázás azzal fejeződik be a nap végére, hogy az erdő mélyén hajtod nyugovóra fejedet. Hallod a fák suhogását, az állatok neszeit, télen a csípős hideg ellen pedig a tábortűz melegét hívod segítségül. Két választásod van: a jól bevált Decathlon-os sátor, ami húz egy határt a természet és közted, vagy az ősapáink módszerével és a természet adta lehetőségek felhasználásával készített saját menedék, ahol a természet és közted nincs határ.

 Bivakzsákos csillagnézés

Nincs is jobb annál mikor felpillantasz az égre és körbevesz a csend, közben pedig elvarázsol a sok kis pici pont a nagy végtelenségben. Én imádok túrázni és talán a legjobb rész az, amikor a nap végére magad mögött hagytál több kilométert, sok izgalmat és már a lefekvéshez készülődsz. Nincs is jobb annál, mint amikor a meleg hálózsákodból kitekintve az ezernyi csillag csillogása varázsol álomba. Tudod mikor a legszebb ez az egész?.. Amikor a havas táj és a csípős hideg szenderít mély álomba. Ezen a túrán messze a városok fényeitől megpillanthatod azt a varázslatos világot, amit sehol máshol nem láthatsz.

  Túlélés a természetben

Ha egyszer csak az erdő közepén találnád magad, túl tudnád élni? (nem a város menti kis erdőkre gondolunk) Ezen a túrán elsajátíthatsz olyan dolgokat, amiután azt válaszolod, hogy “Igen, túl tudom élni”. Megtanulsz vizet, élelmet szerezni és menedéket építeni, ami megvéd a hidegtől, melegtől, állatoktól, és az időjárás viszontagságaitól. Közben pedig megtanulsz tájékozódni, hogy kijuthass ebből a szorult helyzetből, ha többen vesznétek el az erdő mélyén, akkor meg megtanultok csapatként is együttműködni. Ezen a túrán adrenalin dús élményben veszel/vesztek részt, kitartásaidat feszegeted, mielőtt visszakapcsolódnál/kapcsolódnátok a nagyvilági életbe.

0